Chicagon maraton 2023

 Posted by at 18:18  Yleinen
loka 092023
 

Bank of America Chicago Marathon juostiin su 8.10.2023. Ilmoittautuneita juoksijoita oli n. 47 000. Suomalaisia oli mukana n. 50.

Tuloksia:

  • Kevin Kiptum (KEN) 2:00:35 (uusi maailmanennätys)
  • Jarmo Väänänen  3:20:20
  • Jukka Patrakka  3:43:41
  • Markku Rantama  5:50:41

Kaikki tulokset.

Tässä Markun kommentit juoksun jälkeen:

Rankan päivän ilta täällä Chicagossa: maraton juostu aikarajan puitteissa maaliin ja samalla ansaittu Abbott World Marathon Majorsin neljäs tähti. Vielä puuttuvat Tokio ja Lontoo.
Kuten jo viime talvena julistin, kyseessä oli ihmiskoe: Voiko 9 vuotta sitten viimeisimmän maratonin juossut veteraani juosta vähällä harjoittelulla vielä maratonin. Tänään siihen saatiin vastaus: ei voi juosta, ainakaan koko matkaa. Hölkkäsin puoliväliin, kävelin vain juottopisteillä, mutta sen jälkeen alkoivat pohkeet pakottaa niin pirusti, että oli siirryttävä kävelyyn. Muutaman kilometrin käveltyäni pohjekipu helpotti, mutta jatkoin silti kävelyä, koska totesin, että pääsen määräajassa maaliin kävellenkin. En halunnut yrittääkään enää juoksua, koska itsensä rääkkäämiselläkin on rajansa. Loppumatkasta vielä vasen nilkka alkoi kipuilla ja teki kävelystäkin vähän epämukavaa. Maaliin saavuin ajassa 5:50:41. Kävellessä oli aikaa myös ottaa muutama kuva reitin varrelta ja maalissa selfiekin. Päällimmäisenä kuitenkin onnistuminen siinä, mitä lähdin hakemaankin. Hieno ja hyvin järjestetty tapahtuma tämä Chicagon maraton. Hienoutta lisäsi vielä se, että Kenian Kevin Kiptum juoksi uuden maratonin maailmanennätyksen 2:00:35 samassa kisassa. Taisipa olla ainakin 3. kerta, kun maailmanennätystä parannetaan samassa kisassa missä itsekin juoksen. Voiko se olla sattumaa, ei varmaan…😆

Puoliväliin asti juosten (Kuva Vesa Juutinen)