heinä 052020
 

RRR-sivuilla käyneet ovat ehkä saattaneet huomata, että viime päivinä sivut ovat näyttäneet graafisesti erilaisilta. Ylläpidolle ongelma on ollut isompi: ongelma on estänyt sivujen päivitykset. Ongelma alkoi ma 29.7.2020 sivujen versiopäivityksestä ja samalla tehdystä lisäosien (plugin) päivityksistä. Näitä lisäosia on käytössä kymmenkunta, mm. GPS-jäljen piirtämiseen ja Instagram-sivujen upottamiseen. Aina kun itse WordPress päivittyy (se päivittyy automaattisesti, jos ei sitä itse tee) tai joku lisäosa päivitetään, on riski, että syntyy yhteensopivuusongelmia. Näin kävi nyt.

Onneksi aina valpas ylläpito sai selville (niska limassa monta päivää), että sisäänkirjautumisen sivujen ylläpitoon estää mahdollisesti tämä yhteensopimattomuus. Ei siis auttanut muu, kuin poistaa kaikki lisäosat käytöstä ja yksi kerrallaan pistää uudelleen käyttöön ja samalla kokeilla, vieläkö sisäänkirjaus onnistuu. Näin löytyi syyllinen (WP-GPX-Maps), mikä piti poistaa käytöstä. Tämä poisto aiheuttaa virhetilanteen joillakin vanhoilla sivuilla, joissa piirretään reittiä. Onneksi on olemassa muitakin saman toiminnan omaavia lisäosia.

Nyt pitäisi sivujen olla taas kunnossa, ainakin seuraavaan päivitykseen asti.

Terveisin
Markku
RRR webmaster