KKK 2014

 Posted by at 21:59  Juoksutapahtumat
huhti 082014
 

Kolmen Kylpylän Kirmaisu juostiin lauantaina 5.4.2014 jo 7. kertaa. Alla Ilpo Lommin tiedote tapahtumasta.

Tässä Ilpon (ja muutama Markunkin) kuvia (153 kpl):

Kolmen Kylpylän Kirmaisu 2014

Rauhalahti Road Runners ry:n tiedote Kuopio 8.4.2014

Kolmen Kylpylän Kirmaisu avasi taas kestävyysjuoksukauden

Kestävyysjuoksuseura Rauhalahti Road Runnersin (RRR) seitsemännen kerran järjestämä Kolmen Kylpylän Kirmaisu -hölkkä avasi Kuopion seudun kesäjuoksukauden viikonvaihteessa. Virkistyskylpylä Fontanellalta startanneeseen ja Vuorelan Kunnonpaikan kautta Kylpylähotelli Rauhalahteen Kuopioon edenneeseen kansanhölkkään osallistui 65 juoksijaa, mikä on suunnilleen tapahtumahistorian keskivertomäärä. Suurin osa heistä juoksi koko noin 31 km:n matkan.

Aiemmista kerroista poiketen osallistujajoukossa oli myös juniorijuoksijoita. Rauhalahti Road Runnersin päävalmentaja Antti Jylhä kertoo, että muutoinkin juoksijakaarti oli nuorentunut ja naisistunut, mikä vahvistaa käsitystä kestävyysjuoksun suosion kasvusta etenkin nuorten ja keski-ikäisten naisten keskuudessa. Lauha ja vähäluminen talvi näyttää lisänneen ympärivuotista juoksuinnostusta. Jylhä odottaakin 16. huhtikuuta alkavaan ja syyskuulle Kuopio Maratoniin asti kestävään kesäjuoksukouluun aiempia vuosia runsaampaa osallistujamäärää.

Rauhalahti Road Runners harkitsee ensi vuonna kesäjuoksukauden avaustapahtuman pidentämistä jopa neljän kylpylän väliseksi niin, että tapahtuma alkaisi Nilsiästä esimerkiksi taannoisen Suomi Juoksee -tapahtuman kaltaisena joukkueviestinä.

Kovaa kevätkuntoa ja -vauhtia

Vaikka Kolmen Kylpylän Kirmaisu (KKK) ei ollut kilpailu, juoksi neljän-viiden juoksijan kärkiryhmä kirkkaasti uuteen reittiennätykseen. Ensimmäisenä Rauhalahteen pinkoi triathlonista kestävyysjuoksuun siirtynyt Jami Tirkkonen pari sekuntia alle 2,18 tuntiin. Petri Hyttinen, Timo Kokkonen ja Janne Kekäläinen jäivät hänestä vain muutamia sekunteja. Osa kärkiryhmästä testasi KKK:ssa kuntoaan ensi lauantaina Leppävirralla käytävään maantiejuoksun piirinmestaruuskisaan. Samana päivänä Nilsiän Tahkolla on Winter Extreme Run.

Näiden kilpailujen jälkeen Pohjois-Savon kestävyysjuoksukausi jatkuu mm. lauantaina 26. huhtikuuta Kuopion Väinölänniemellä perinteisellä 10 km:n Kallavesj Hölkällä ja Maaningalla hieman lyhyemmällä juoksukisalla. Erikoispitkien matkojen ultrajuoksijoille on lauantaina 17. toukokuuta tarjolla Kuopio 6h Run eli kuuden tunnin ratajuoksu Väinölänniemen stadionilla. Uutena sen yhteyteen on otettu ratamaraton.

Lisätietoja: RRR / Ilpo Lommi, p. 0440 675 949, ilpo.lommi@dnainternet.net, Antti Jylhä, p. 044 531 9894, antti.jylha@kunnonpaikka.com, Marjatta Räsänen, p. 0400 124 897, marjatta.rasanen1@gmail.com.