TUKHOLMAN MARATONMATKA 1.-3.6.2012

Juoksupäivän la 2.6.2012 sää:

- lämpötila 4-5 astetta (sentään plussaa)
- vettä tuli koko päivän ilman hetkenkään taukoa
- kova tuuli riepotteli, puuskissa jopa 20 m/s

Nyt mentiin siis kelin puolesta toiseen äärilaitaan, edellinen oli v. 2007, kun lähtöpaikan lämpömittari näytti +34. Melko isolla todennäköisyydellä tulevien vuosien kelit asettuvat näiden ääripäiden väliin. Kova kato kävi juoksijoissa: reilusta 21000 ilmoittautuneesta n. 5000 jätti starttaamatta ja startanneistakin n. 1300 keskeytti. Savon Sanomissa kirjoitti Patrakan Jukka menneellä viikolla juoksijan taivaasta, mutta nyt oli kyllä kyse juoksijan helvetistä, sen verran raastava ja hyytävä keli oli kyseessä. Tukholmassa on viimeksi ollut kylmempää kesäkuun aikana 84 vuotta sitten. Kylmyys ei sinänsä haittaa, mutta kun lisämausteeksi tulee sade ja kova tuuli, niin kyllä kyyti on kylmää.

Tässä tulokset pohjoissavolaisittain (postinumerot 70000-79999).

Tässä Micke Sjöholmin 4 minuutin video juoksutapahtumasta.

Menomatkan laivamatkalla oli kutsuttu koolle juoksufoorumin (www.juoksufoorumi.fi) jäsenistöä, tämän verran heitä saatiin kasaan, mukana myös 3 RRR:n jäsentä.

 

Myös RRR:n porukkaa oli kutsuttu yhteiskuvaan vajaa tunti ennen starttia Östermalmin urheilukentälle. Kato oli kova (ankaran kelin syytä?), vain Veijo ja Seppo ilmestyivät (kuvaaja-Markun lisäksi)

Näistä Östermalmin urheilukentän kuvista voi nähdä olosuhteet, joissa starttia odoteltiin.

 

Paluumatkalla oli perinteinen illallinen, johon saatiin mukaan pitkä pöydällinen juoksijoita ja kannustajia.