KALLAVESJ -HÖLÖKKÄ 13.4.2009

KESÄJUOKSUJEN KISAKAUSI ALKUUN - RITVA YLITERVO VOITTI
KALLAVESJ-HÖLÖKÄN 13.4.

Kesäisten kestävyysjuoksujen kisakausi käynnistyi Kuopion Seudun Veteraaniurheilijoiden perinteisessä 8,7 km:n
Kallavesj-hölökässä Puijon hiihtostadionilta Puijonsarven nokkaan ja takaisin, vaikka olosuhteet olivat kaikkea
muuta kuin suviset: +1 aste lämmintä ja vastatuulta Julkulan suoralla. Menetystäkin tuli RRR:lle, mikä kertoo
huolellisesta talviharjoittelusta.

Ritva Ylitervo voitti hyvällä ajalla N50-sarjan ja hänen kanssaan tiukkaa jäsentenvälistä kisaa käynyt Elina
Laitinen oli N40-sarjassa kolmas hyvillä loppuajoilla. Ritvan aika oli 39.05 ja Elinan 39.18. Voittaja tässä
sarjassa ja samalla naisten nopein oli Suomen huippujuoksija Anne Jääskeläinen ajalla 32.44. Kummassakin
sarjassa RRR:läisille tulivat lisäksi neljännet sijat: Marjatta Räsäselle N50- ja Niina Savolaiselle
N40-sarjassa. Heidän aikansa olivat 43-44 minuutin paikkeilla.

Palkintopytyn sai myös Matti Siltanen M60-sarjassa kolmannella tilallaan ajalla 41.04, vaikka valitteli
tukkoisempaa juoksua kuin viime torstain kovassa RRR:n mäkitreenissä Puijolla. Koko kisan nopein juoksija oli
Sami Myllymaa 30.25 minuutin ajallaan. Lisäksi RRR:läisistä Merja Korhonen juoksi saman reitin kisan
ulkopuolella – vieläpä sekunnilleen viime vuoden aikaan.